Små lime tærter

Små lime tærter

Ingredienser

(10 stk.)

Mørdej
300 g. hvedemel
150 g. stuetempereret smør
100 g. flormelis
1 æg

Limecurd
1 blad husblas
110 g. sukker
30 g. smør, stuetempereret
3 usprøjtede, økologiske lime (både skal og saft)
1 stort æg
evt. en lille smule grøn pastafarve eller frugtfarve

Marengs
1 nip salt
100 g. æggehvider
85 g. flormelis

Krystalliseret hvid chokolade
130 g. hvid chokolade
150 g. sukker
55 g. vand

Kobber chokoladebuer
200 g. mørk chokolade
Kageplast eller plastikchartek
Paletkniv
Spartel med riller (alternativt skal man bruge en sprøjtepose med en lille tylle)
Pensel
Kobber-drys (fx fra Mill&Mortar)

I weekenden lavede jeg et arrangement for Svane Køkkenet i anleningen af deres lancering af en ny køkkenserie. I den forbindelse lavede jeg små delikate kager til kunderne. Jeg er vild med den franske citrontærte, som både er syrlig, sprød og sød på samme tid. Jeg valgte at lave en version med lime.
Jeg har brugt en muffin-bageplade til at lave tærterne i, formen har en diameter på ca. 5 cm. Men du kan nemt lave en stor tærte i stedet.

Fremgangsmåde

Limecurd:
Udblød husblassen i koldt vand i cirka 10-15 minutter. Kom alle ingredienserne i en kasserolle. Varm blandingen op ved middel varme og under hyppig omrøring med et piskeris. Stop når massen tykner godt og har en temperatur på cirka 75-85 grader. Når dine limecurd er kølet en smule ned kommes den i en engangssprøjtepose og på køl i et par timer, gerne til dagen efter (du kan speede processen op ved at komme curden i fryseren).

Mørdej:
Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil den koldt i ½ time inden udrulning. Rul dejen relativ tyndt ud i en anelse mel. Læg forsigtigt den udrullede dej ned i tærteformen (denne type skal ikke smøres).

Tryk dejen forsigtigt fast til sider og bund. Tryk overskydende mørdej af kanten. Læg bagepapir over og fyld op med de tørrede kikærter. Bag bunden i ovnen ved 170 grader i ca. 15-18 minutter, til den er let gylden. Afkøl den bagte bund i køleskabet – lad den blive i formen.
Når den er kold, fjernes kikærterne forsigtigt.

Chokoladebuer med kobber-farve:
Start med at temperere din chokolade. Jeg tempererer altid min chokolade i mikroovnen – dette kan dog også gøres over vandbad. Jeg synes, det er langt nemmere at gøre i mikroovnen. Hak chokoladen groft. Kom den i en skål og giv det nu 20 sekunder i mikroovnen. Rør rundt. Giv nu chokoladen 10-15 sekunder i mikroovnen. Rør rundt. Afhængig af hvor smeltet din masse er på nuværende tidspunkt skal du nu give chokoladen kortere tid i mikroovnen (omkring 5 sekunder). Når din chokolade har små mængder hakket chokolade, som endnu ikke er smeltet, tages skålen ud af mikroovnen og lad nu stykkerne smelte forsigtigt sammen. SØRG HELE TIDEN FOR AT MASSEN IKKE OVERSTIGER 29 GRADER (32 ved mørk chokolade)! Er du bange for, at din masse er ved at blive for varm, så tilsæt lidt ekstra hakket chokolade.

Hav din kageplast klar og klip nogle til de er cirka 15 cm lange. Læg kageplastet fladt på bordet og
kom nu lidt chokolade på kageplastet og stryg det ud med en paletkniv. Tag din spartel og skrab nu fra den ene ende til den anden, så du får nogle tynde lange chokoladestrimler. Hvis du ikke har en speciel skraber med små riller, så kan du tage en sprøjtepose og lave lange tynde strimler langs kageplasten. Læg nu kageplastet over en rund form – fx din kagerulle, så strimlerne vil formes som buer. Når chokoladen har sat sig, pilles kageplastet af og vupti – så har du chokoladebuer! Pensl buerne med lidt kobberfarve.

Krystalliseret chokolade:
Smelt chokoladen over vandbad og kom det herefter i røremaskinen og sæt piskeris på. Herefter kommes sukker og vand i en kasserolle og varmes op til 136 grader. Tilsæt den varme sirup langsomt til chokoladen mens røremaskinen kører ved middelhastighed. Fortsæt med at røre rundt indtil du kan se at chokoladen krystallisere. Hæld den krystalliserede chokolade i en skål og lad det køle af.

Marengs:
Pisk æggehvider og flormelis let skummende. Tilsæt salten og pisk herefter videre. Marengsen skal blive helt sej – tager cirka en 8 minutter på en røremaskine. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetylle. Fordel marengsen ovenpå den kolde limecreme. Brænd med bunsenbrænder det øverste af marengsen, til den er let gylden over det hele.

Kom nu den krystalliserede chokolade rundt i kanten af marengsen. Riv lidt limeskal udover kagerne og kom til sidst en kobber chokoladebue ovenpå marengsen. Nyd tærterne samme dag.

Rigtig god kagelyst!

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kagelystbykilsgaard.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply