Chokoladekuppel lavet sammen med Micki og Liv

Chokoladekuppel lavet sammen med Micki og Liv

 

I sidste uge var der for alvor dømt hygge. Liv og Micki kom og besøgte mig i mit nye hus OG vi havde aftalt at vi skulle lave en dessert sammen. Det blev til en skøn chokolademousse (Mickis opskrift fra program 1 i bagedysten), citroncreme samt en kokoscrunch pakket ind i en flot chokoladekuppel! Jeg er ret vild med den! Liv havde taget sin nye candyfloss maskine med og den skulle selvfølgelig afprøves! Vi valgte derfor at sætte desserten ovenpå en god mængde lækker candyfloss! I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften, som kommer her:

Ingredienser

til 4 personer
du skal bruge 2 forskellige silikoneforme. Halvkuppel i diameter på ca.7 og en mindre på ca 5.

Chokoladekuppel:
250 g. mørk chokolade 55%

Chokolademousse:
100 g. mørk chokolade
0,5 dl sødmælk
1,5 dl fløde
1 blad husblas

Citroncreme:
Citronsaft fra 2 øko-citroner (100 g.)
Citronskal fra 1 øko-citron
1,5 æg
80 g. sukker
35 g. smør
1,5 bl. husblas

Kokoscrumble:
60 g. koldt saltet smør
50 g. kokosmel
50 g. sukker
45 g. hvedemel
1 g. knust flagesalt

Pynt:
citronmelisse

 

 

 

Chokoladekupler

Smelt 250 g. mørk chokolade til ca 32-33 grader og i temperering.
Hæld tempereret chokolade i halvkugleformene og bank evt. luftlommer ud ved at banke formen ned i bordet.
Hæld nu chokoladen ud af formen, imens der stille bankes på siden med en paletkniv. Skrab ovenskydene chokolade af formen og sæt i køleskabet.
Når chokoladen er hærdet, efter ca. 30 minutter, tages skallerne ud af formen. Brug herefter små udstikkere eller små metaltyller til at lave huller i chokoladekuplerne. Lav kun huller i halvdelen. Tag en bunsenbrænder og varm din udstikker op. Herefter kan du forsigtigt placere den på chokoladekuplen og derved smelte små cirkler i chokoladen. Vi valgte at lave små huller i forskellig størrelse.

Chokolademousse

Husblas udblødes i rigeligt koldt vand.
Hak chokoladen fint, så der ikke er store stykker af chokolade, og kom det i en skål.
Smeltes over vandbad.Mælken varmes op i en gryde til lige før kogepunktet.
Kom den opvredne husblas i mælken, smelt husblassen heri og rør lidt rundt til alt husblassen er smeltet. Mælk og chokolade blandes til en ensartet masse, mens det stadig er varmt.
Stil til side og køles let. Flødes piskes, til den er let stiv.
En spiseske flødeskum kommes i den afkølede chokolademasse og blandes ensartet.
Chokolademassen kommes herefter over i fløden, og det hele vendes sammen. Fordel moussen i halvdelen af de mindste kuppelforme og kom dem på frost i cirka 45 minutter eller indtil de er helt frosne og til at få ud af formen. Tag dem ud af formene ca. 15 minutter inden servering.

Citroncreme

Læg husblassen i rigeligt med koldt vand (min. i 5 minutter)
Citronsaft, æg og sukker piskes sammen i en gryde ved middelvarme (må ikke koge). Pisk i et par minutter.
Tilsæt nu smør og citronskal og fortsæt med at piske, indtil massen begynder at tykne.
Vrid husblassen for vand og kom den ned til citronmassen og rør rundt.
Når konsistensen er rigtig, tages gryden af varmen og hældes gennem en sigte og ned i en skål. Kom herefter lemoncurden i de resterende kuppelforme og direkte på frost indtil de er helt kolde og til at få ud af formen. Tag dem ud af formene ca. 15 minutter inden servering.

Kokoscrunch

Skær smøret i små tern. Knus saltet med en ske. Rør alle ingredienserne sammen til crumble. Strø ud på en bageplade og bag det ved 160 grader, til det er gyldent (Vend evt. rundt i det et par gange under bagningen).

Opbygning

Placér en kuppel uden huller på den tallerken du vil servere desserten på. Tag herefter en kuppel chokolademousse  og ligeledes en citroncreme og placer dem ovenpå hinanden så de danner en hel kuppelform. Kom dem ned til chokoladekuplen. Drys nu kokoscrunchen udover og placer til sidst et blad citronmelisse. Kom til sidst den hullede chokoladekuppel ovenpå og vupti så har du en skøn dessert!

Vi håber i har lyst til at prøve vores DEJLIGE dessert af!
Kh

Liv, Micki og Line

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kagelystbykilsgaard.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply