Lækre kanelsnegle

Lækre kanelsnegle

Kanelsnegle… Mums siger jeg bare! Disse er fyldt med dejlig remonce og dejlig sprøde. Servér dem med eller uden glasur. 

Ingredienser

ca. 12 personer

Dej
2 dl. kold sødmælk
40 g. gær
1 æg
500 g. økologisk hvedemel
40 g. sukker
8 g. salt
1,5 tsk. kardemomme (kan udelades)
80 g. blødt smør

1 æg (til pensling)

Remonce:
250 g. smør
250 g. sukker
ca. 5-7 g. kanel (afhængig af hvor vild du er med kanelsmagen)

Glasur:
100 g. flormelis
1 spsk. vand

Dej

Kom det kolde sødmælk ned i en røreskål og tilsæt gær. Rør godt rundt i skålen til alt gæren er opløst. Tilsæt nu ægget og rør godt rundt til du har en homogen masse. Kom herefter sukker, salt og kardemomme i dejen.
Kom hvedemelet i skålet og ælt dejen i din køkkenmaskine (ved lav hastighed). Dejen er færdig når den samler sig og slipper siderne af skålen. Hav tålmodighed – det kan godt tage en 8-10 minutter på køkkenmaskinen.

Tilsæt det bløde smør til dejen og ælt igen dejen på køkkenmaskinen og vent indtil smørret er æltet godt ind i dejen. Stop med at ælte når dejen er blank og glat. Lad nu dejen hæve i 1 time et svalt sted.

Remonce

Kom alle ingredienserne i din køkkenmaskine og pisk dem sammen til en blød konsistens. Lad remoncen stå ved stuetemperatur indtil du er klar til at rulle dejen ud.

Opbygning

Når dejen har hævet rulles den ud i til en rektangel på 20*60 cm. Sørg for at have lidt mel drysset ud på bordet så dejen ikke hænger fast på bordpladen. Fordel nu remoncen i et jævnt lag, men efterlad 5 cm. fri for remonce ud mod den korte side. Rul nu dejen til en tyk pølse – start i den side med remonce helt ud til kanten og rul dejen sammen så den sidste del er delen uden remonce.
Skær nu pølsen ud i 12 lige store stykker og fold den 5 cm dej uden remonce ind under sneglen. Læg nu sneglene på et stykke bagepapir.

Lad nu sneglene hæve i 2 timer.

Herefter pensles sneglene med sammenpisket æg og bages i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter. Kom sneglene over på en rist og lad dem køle af herefter.

Glasur

Rør flormelis og vand sammen til en tyk glasur og kom glasuren ovenpå sneglene.

Rigtig god fornøjelse og god kagelyst!

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kagelystbykilsgaard.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply