Koldhævede fuldkornsboller med speltsurdej og chiafrø

Koldhævede fuldkornsboller med speltsurdej og chiafrø

Jeg lavede disse lækre økologiske boller til min mødregruppe i går – de var et hit! Fyldt med lækker smag og sprød skorpe!

Ingredienser

ca. 18 boller

Dej:

7 dl. vand (28°C)
1 brev Finax tørgær (7 g) eller 25 g frisk gær
1 ps Finax øko koldhævede fuldkornsboller

drys evt. med lidt kerner eller frø. Jeg brugte Finax økologiske chiafrø.

Dej

  1. Bland posens indhold med Finax Tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5 til 10 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed.
  3. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskab i minimum 6 timer
    (maksimum 24 timer).
  4. Form 18 boller med en ske eller fugtig hånd og sæt dem direkte på en plade med bagepapir. Jeg dryssede med lidt Finax chiafrø på toppen. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C) bag bollerne på midterste rille i ca. 20 minutter.

 

Rigtig god fornøjelse og god kagelyst!

Print Friendly

Leave a Reply


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /var/www/kagelystbykilsgaard.dk/public_html/wp-includes/functions.php on line 3510