Lun æbletærte med marcipan

Lun æbletærte med marcipan

Lun æbletærte med marcipanfyld. En helt klart favorit hjemme hos os. Denne tærte tager ikke mange minutter at bikse sammen! Serveres med dejlig flødeskum eller cremefraiche. Sponsoreret af Finax

Ingredienser

Tærteform ca. Ø24

Mørdej:

250 g. Finax hvedemel
50 g. Finax speltmel
100 g. flormelis
150 g. blødt smør
1/2 tsk. salt
1 æg

Fyld:
2 syrlige æbler fx Elstar
1/2 citron (saften heraf)
1 vaniljestang
80 g. revet marcipan
2 æg
70 g. rørsukker
25 g. muscovadosukker
1/2 tsk. kanel

Mørdej

Kom alle ingredienserne ned i en skål og ælt dejen sammen. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Kom nu dejen i en frysepose og på køl i 30 minutter (eller 15 min. på frost).
Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul nu dejen tyndt ud med en kagerulle – cirka 2-3 mm. Sørg hele tiden for, at dejen er til at flytte, så den ikke sætter sig fast på køkkenbordet. Rul tærten op på kagerullen og flyt den over på tærteformen. Tryk dejen fast langs kanterne og fjern overskydende dej. Gem det overskydende dej til pynt på toppen af kagen.

Når man arbejder med mørdej er det vigtigt, at man behandler dejen varsomt. Hvis man ælter dejen for meget, får man en bund, der er hård og ikke sprød!

Fyld

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær nu æblerne ud i små tynde skiver. Kom æblerne ned i en skål sammen med citronsaften. Flæk vaniljestangen og bland kornene med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker og kanel ned til æblerne. Læg æblerne ned til den ubagte tærte – læg dem i en fin form hele vejen rundt.
Kom æg, sukker og revet marcipan ned i en kasserolle og varm det op til sukkeret smelter og du har en homogen masse. Kom marcipanfyldet ovenpå æblerne.

Pynt

Rul den overskydende mørdej ud med en kagerulle – cirka 2-3 mm. Tag en pizzaskærer og lav lange strimler á cirka 3 cm. tykkelse. Tvist strimlerne og kom dem ovenpå tærten med lidt mellemrum.

Bag tærten i ovnen i cirka 45 minutter og lad den køle af. Drys med flormelis. Kan serveres med dejlig flødeskum eller cremefraiche 38%.

Rigtig god fornøjelse og god kagelyst!
Logo_tekst_retina

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kagelystbykilsgaard.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply