Til disse cookies skal man benytte karamel/dulce de leche, som efterhånden kan købes i de fleste supermarkeder.

Det købes på dåse enten færdigt, eller som kondenseret mælk som skal koge under låg i ca. 2,5-3 timer. Derefter skal det stå på køl inden det kan tages i brug. Karamellen kan nemt forberedes mange dage forinden.

Ingredienser

ca. 12 stk

100 g. smør
150 g. brun farin
150 g. muscovadosukker
55 g. kakaopulver
2 store æg
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
200 g. speltmel
100 g. mørk chokolade
ca. 1 dl. karamel/dulce de leche
havsalt

Cookies

1. Smelt smørret i en kasserolle.
2. Tag gryden af varmen og tilsæt brun farin, muscovadosukker og rør rundt.
3. Tilsæt dernæst æg og kakaopulver til blandingen.
4. Rør mel, bagepulver og salt i dejen til den er ensartet.
5. Hak chokoladen groft og vend den i dejen
6. Placér en spiseskefuld dej pr. cookie på bagepladen (ca 12 stk). Der skal være god afstand mellem hver cookie da de vil flyde en del ud – HUSK: gem lidt af dejen til at lave et “låg” for at holde karamellen inde.
7. Lav en fordybning i hver cookie og placér 1 tsk. karamel i hver.
8. Læg en smule dej ovenpå som låg – dette vil holde karamellen for at løbe ud.
9. Drys med havsalt på toppen
10. Bag dine cookies i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter. De skal føles en smule bløde når du tager dem ud af ovnen.

God fornøjelse og god kagelyst!

Print Friendly

Leave a Reply