Disse dougnuts lavede jeg i program 5 i Den Store Bagedyst. Rigtige lækre amerikanske doughnuts med candyfloss på toppen!

Ingredienser

12 stk.

Dej:
1 kg hvedemel
50 g økologisk gær
480 g sødmælk
150 g blødt smør
150 g sukker
4 æg
4 æggeblommer
2 tsk salt
Revet skal af 2 usprøjtede citroner
Saft fra 1 citron
Kornene af 2 vaniljestænger
30 g birkes
Fritureolie

Hindbærmarmelade:
400 g hindbær, friske eller frosne
200 g lyst rørsukker efter smag
1 vaniljestang
1 tsk melatin

Hindbærglaze:
200 g sigtet hindbærmarmelade
400 g flormelis

Sukkerslør:
400 g sukker eller isomalt

Dej:
Opvarm sødmælken i en kasserolle til ca. 37°C. Smuldr nu gæren i sødmælken og rør rundt til gæren er opløst. Hæld blandingen op i en røreskål og tilsæt nu sukker, æg, æggeblommer, salt, citronskal, vaniljekorn og smør. Ælt det hele sammen i cirka 10 minutter indtil dejen er fast og glat. Del dejen op i to og tilsæt nu birkes til den ene dej. Lad nu dejen hæve til cirka dobbelt størrelse med et klæde over.

Hæld nu dejen ud på køkkenbordet og slå dejen ned. Lad den hvile tildækket i 15 minutter. Rul herefter dejen ud på et meldrysset bord og udstik den i cirkler ca. 15 cm i diameter. Lav herefter endnu et udstik midt i cirklen med en mindre udstikker – cirka 3 cm i diameter. Læg dem på en meldrysset bageplade og lad dem hæve til dobbelt størrelse under et klæde.

Opvarm fritureolien i en tykbundet gryde til 180°C. Frituresteg

Dejen udstikkes med en blomster-udstikker form. Dette kan dog også gøres med en skarp kniv.

Hindbærmarmelade:

Kom hindbær og sukker i en gryde, bland det godt sammen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tilsæt både korn og stang. Lad blandingen stå og simre i cirka 15 minutter til den begynder at tykne. Rør 1 spsk vand og 1 spsk melatin sammen og tilsæt det til massen. Afkøles helt.

Hindbærglaze:

Sigt hindbærmarmeladen ned i en skål og tilsæt herefter flormelis. Rør godt rundt indtil massen er homogen. Dyp nu doughnutsene ned i glasuren.

Sukkerslør:

Varm sukker op til det bliver karamel. Lad det nu svale i et par minutter. Vend to gafler mod hinanden – bind dem sammen med et elastik. Læg et stykke bagepapir på bordet og placer to træskeer ved siden af hinanden. Dyp nu gaflerne i sukkermassen og med hurtige bevægelser frem og tilbage henover træskeerne. Nu vil der dannes ”candyfloss”. Saml en smule med fingrene og sæt det ovenpå hver enkelt donut.

Opbygning:

Tag marmeladen ud af køleskabet, sigt massen og hæld nu marmeladen på en sprøjte. Injicér nu marmelade ind i doughnutsene – lav et par huller så du får fyldet godt omkring.
Læg herefter noget sukkerslør på doughnutsene og pynt med friske hindbær.

Rigtig god fornøjelse og god kagelyst!

Print Friendly

Leave a Reply