Jeg synes der er noget helt særligt over en fødselsdagskage som alle samles om, og fødselaren får lov til at blæse lysene ud. Det er vist en tradition jeg aldrig kommer til at pille ved.

Da jeg ikke havde alverdens tid til at forberede mig dagen inden, valgte jeg at finde kogebøgerne frem og finde mig en opskrift, da tiden ikke var til selv at finde på nogle nye smage. Opskriften er lånt af Annemette Voss’ nye kogebog: bagelyst, hvilket iøvrigt er en super inspirerende bog med alverdens lækre opskrifter. Man kan få et par gratis opskrifter at se på hendes hjemmeside: annemettevoss.dk

Ingredienser

Hvid Chokoladecreme
2 blade husblas
5 dl. piskefløde
160 g. hvid chokolade (jeg brugte den fra ODENSE)
Fintrevet skal af 2 lime (usprøjtet)

Røde Lagkagebunde
1/2 god vaniljestang (polynesisk er altid at foretrække)
175 g. rørsukker
3 æg
Rød pastafarve (man kan også benytte almindelig frugtfarve, men så skal man tilsætte lidt mere mel, så dejen ikke bliver for tynd)
70 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
70 g. kartoffelmel

Hindbærmarmelade
1/2 god vaniljestang (polynesisk er altid at foretrække)
75 g. sukker
150 g. hindbær (friske eller frosne)
Saft af 1/2 citron

Pynt
400 g. ren rå marcipan
200 g. flormelis
30 g. glukosesirup
Rød pastafarve til roserne
2,5 dl. piskefløde til opsmøring

Hvid Chokoladecreme

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 15 minutter. Hak den hvide chokolade groft. Opvarm piskefløden i en kasserolle til den næsten når kogepunktet. Kom den hakkede chokolade i en skål og tilsæt herefter den varme piskefløde. Rør indtil chokoladen er helt smeltet med fløden og tilsæt herefter fintrevet limeskal. Put cremen i en engangssprøjtepose og sæt den på køl i minimum 3 timer (kan sagtens laves dagen forinden).

Lagkagebunde

Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab kornene ud og mas dem sammen med en smule af rørsukkeret. Pisk vaniljesukker, rørsukker og æg til du får en tyk konsistens som en æggesnaps. Herefter tilsættes rød pastafarve. Jeg måtte tilsætte ca. 1,5 tsk. for at få den røde farve. Hvis du benytter almindelig frugtfarve, er dette mere flydende end pasta, hvilket betyder du skal tilsætte en smule mere mel for at få den rigtige konsistens (50 g. cirka).
Sigt mel og kartoffelmel ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt.
Hæld nu dejen i en springform beklædt med et stykke tilklippet bagepapir i bunden. Bag bunden i ovnen på 180 grader i ca. 30-35 minutter. Herefter afkøles bunden og skær den herefter fri. Flæk bunden i to lige store stykker – her benyttes en savtakket kniv.

stor cirkel

Brug en skarp kniv og skær en cirkel 3 cm. fra begge lagkage bundes kant hele vejen rundt. Nu har du to cirkler af rød kagebund. Herefter skærer du yderligere 1 cm af de to runde bunde hele vejen rundt. Dvs du ender ud med at have en kagebund som den på billedet, med 1 cm. hele vejen rundt uden bund.

Hindbærmarmelade

Flæk vaniljestangen på den lang led, skrab kornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, sukker, hindbær og citronsaft i en kasserolle og kog under låg i ca. 10-15 minutter. Put herefter hindbærmarmeladen i en engangssprøjtepose og på køl. Marmeladen skal være helt afkølet inden den benyttes i kagen.

Marcipanovertræk

Tag den stuetempererede marcipan og ælt den med glukose og flormelis til du får en jævn overtræksmarcipan. Lad den ligge i en tætsluttende pose ved stuetemperatur indtil den skal benyttes.

Opbygning af kagen

lille cirkel

Ilæg et stykke kageplast langs springformens sider (man kan også benytte bagepapir der er klippet til). Placer en rød kagering og en rund rød bund i springformen. Dernæst påsmøres den kolde hindbærmarmelade på bundende i et tyndt lag. Kom den kolde chokoladecreme i en skål og pisk den stiv med en elpisker (hold godt øje med cremen ikke får for længe – så vil den skille). Konsistensen skal være meget tyk og trække spor efter piskeriset. Kom den hvide chokoladecreme i en sprøjtepose og sprøjt en rand ned i hulrummet mellem de to bunde. Fyld ligeledes et tyndt lag creme oven på de røde bunde i formen. (sørg for at have lidt creme tilbage i sprøjteposen).
Smør nu et tyndt lag hindbærmarmelade på den anden ring og runde bund af rød kage. Placer de to bunde med hindbærsiden nedad mod den hvide chokoladecreme i formen. Fyld en rand af creme ned i hulrummet mellem de to bunde. tryk kagen let sammen for at opnå en glat overflade og ens højde på kagen. Sæt kagen på køl, gerne natten over, eller i mindst 3 timer.

Når den hvide chokoladecreme har sat sig, befrier du kagen fra form og lagkageplast. Smør kagen op med et tyndt lag flødeskum. Placer kagen på et lagkagefad og overtræk den med et tyndt lag marcipan.

Udrul overtræksmarcipanen i et tyndt lag flormelis til en tykkelse på 4 mm. Sørg for, at marcipanen ikke hænger ved bordpladen ved hele tiden at dreje på den, mens den rulles ud. Overtræk forsigtig kagen med marcipanen. Sørg for nænsomt at få marcipanovertrækket til at slutte tæt langs kagens kant. Skær overskydende marcipan væk. Denne kan indfarves med rød pastafarve og formes til små roser. Pynt kagen med de smukke røde roser i marcipanen eller tilføj netop dit yndlingspynt!

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kagelystbykilsgaard.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Comments

 • Rikke siger:

  Hej Line
  Jeg har planer om at kaste mig ud i projekt-flagkage. Hvor stor en springform skal jeg bruge til de mængder du beskriver her?

  • kilsgaard siger:

   Hej Rikke!
   Kan godt forstå du har lyst til at kaste dig ud i denne kage! Den er ret fantastisk hvis du spørger mig!
   Du skal bruge en springform der er 26 cm i diameter eller deromkring :)
   Rigtig god kagelyst
   Line

Leave a Reply