Dette var mit bud på en kage/tærte i den hemmelige udfordring i Den Store Bagedyst Program 3. Den endte med en 2. plads!

I program 3 blev vi stillet overfor en svær hemmelig udfordring. Vi skulle lave en kage uden en kendt opskrift, men en vi selv måtte skynde os at finde. Mette og Jan kom ind med nogle forskellige råvarer også måtte vi se hvad vi kunne lave ud af det. Jeg valgte at lave en fransk citrontærte – det er en af mine personlige yndlingskager/tærter. Den er dejlig frisk, syrlig men sød på samme tid! Opskriften er Mette Blomsterbergs opskrift, som kan findes her. Men da mange af jer har efterspurgt den, har jeg skrevet den ind til jer.

Ingredienser

Mørdej
300 g. hvedemel
100 g. flormelis
150 g. blødt smør
1 æg

Citroncreme
½ polynesisk vaniljestang
1½ dl piskefløde
100 g sukker
2 æg (str. L)
Saft og revet skal af tre vaskede citroner
½ tsk majsstivelse

Marengs
100 g æggehvider
85 g flormelis

Desuden
Ca. 400 g tørrede kikærter eller linser.
1 firkantet aluminiumstærteform med løs bund (ca. 24cm x 24 cm)
En bunsenbrænder

Mørdej

Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil den koldt i ½ time inden udrulning. Rul dejen relativ tyndt ud i en anelse mel. Læg forsigtigt den udrullede dej ned i tærteformen (denne type skal ikke smøres).

Tryk dejen forsigtigt fast til sider og bund. Tryk overskydende mørdej af kanten. Læg bagepapir over og fyld op med de tørrede kikærter. Bag bunden i ovnen ved 170 grader i ca. 15-18 minutter, til den er let gylden. Afkøl den bagte bund i køleskabet – lad den blive i formen.
Når den er kold, fjernes kikærterne forsigtigt – lad stadig bunden forblive i formen.

Citroncreme

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukker og de resterende ingredienser op i en blender og blend dem til en fin suppe.

Hæld den op i tærtebunden og bag den i ovnen ved 110 grader i en ca. 35-40 minutter, til citroncremen har sat sig og giver efter ved et let tryk. Afkøl den bagte tærte helt i køleskabet i minimum 3 timer og befri den herefter forsigtigt fra formen. Placer din citrontærte på det fad, den skal serveres på.

Marengs

Pisk æggehvider og flormelis stive med en håndmikser. Fordel marengsen ovenpå den kolde citroncreme, top den gerne let op her og der. Brænd med bunsenbrænder det øverste af marengsen, til den er let gylden over det hele. Nyd den friske citrontærte samme dag.

Print Friendly

Leave a Reply