Skøn isbombe der bare må prøves!

Ingredienser

8 personer

Havtornssorbet
100 g havtornbær kan købes frosne
50 g vand
10 g glukose
35 g sukker

Vanilje-lakrids parfait
100 g pasteuriserede
æggeblommer
110 g sukker
1 vaniljestang
Sød lakridssirup
500 g fløde

Nøddebund
2 æggehvider
100 g rørsukker
70 g mandler
70 g hvid chokolade

Marengs
100 g sukker
100 g pasteuriserede
æggehvider
100 g flormelis

Pynt
Frysetørret havtorn
200 g. sukker

Havtornssorbet

Kog havtornene op sammen med glukose, sukker og vand. Blend herefter massen kort. Sigt blandingen og kom havtornsblandingen i en mindre halvmåneform end den du skal bruge til vaniljeparfaiten. Kom den straks på køl herefter.

Vanilje-lakrids parfait

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk nu æggeblommerne luftige sammen med resten af sukkeret og vaniljesukkeret. Herefter piskes flødes til let skum og vendes forsigtigt i æggemassen. Til sidst tilsættes lakridssiruppen – dosér alt efter hvor meget lakridssmag du ønsker. Kom parfaiten i en halvrund kugleform og direkte på frost. Kom den frosne havtornsorbet ned i midten af den stadig flydende parfait, og frys alt ned.

Mandelbund

Smut mandlerne, og blend dem til groft mel. Hak chokoladen. Pisk æggehvider og sukker til marengs, og vend mandelmel og hakket chokolade i. Hæld marengsen i en springform (18-20 cm i diameter), og bag bunden i 12-15 min ved 175 grader.

Marengs

Sukker og æggehvider piskes til en luftig marengs. Herefter vendes flormelis i.

Pynt

Kom marengsen i en sprøjtepose med en rund tylle. Sprøjt marengsen ud så du laver en rund form, men afslut ved at løfte sprøjteposen af hurtigt, så der dannes en lille spids på hver enkelt sprøjt.
Brænd nu marengsen jævnt med en bunsenbrænder. Afslut med at drysse lidt havtornspulver på toppen. Til sidst sættes et par karamelsnirkler på toppen (se opskrift nedenunder).

Karamelsnirkler

Opvarm 200 g. sukker, tag gryden af varmen når du netop har en smeltet mørk karamelmasse. Lad nu karamellen afkøle en smule. Hav en ske klar samt et rundt redskab du kan rulle karameltråden omkring.
Karamellen er klar når du kan danne lange tråde med karamellen vha. en ske. Herefter tages en smule karamel på skeen. Når karamellen stille løber som en tråd snurres den forsigtigt omkring det runde redskab (fx skaftet på en grydeske).

Jeg har lavet en video i samarbejde med DR – klik her og se hvordan karamelsnirklerne bliver lavet

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kagelystbykilsgaard.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply