Basilikum og hyldeblomst giver et ekstra pift til denne flotte jordbærlagkage.

Ingredienser

12-15 personer
Springform 24 cm

Marcipanbunde
200 g marcipan
100 g sukker
125 g blødt smør
4 æg
100 g mel
1 tsk. kanel, stødt
½ tsk. bagepulver
½ økologisk citronsaft og skal

Hyldeblomst-mascarponecreme
4 blade husblas
250 g mascarpone
100 g creme fraiche 18 %
100 g flormelis
½ økologisk citron
3 dl piskefløde
125 g hyldeblomstkoncentrat

Jordbær-basilikum consommé
400 g jordbær
50 g sukker
10 blade basilikum

Makroner
25 g mandler
25 g hasselnøddekerner
120 g sukker
40 g past. æggehvider

Mousse på jordbær-consommé
Jordbær-basilikum consommé
Korn fra 1 vaniljestang
Revet skal og saft af 1 økologisk limefrugt
2,5 dl piskefløde
50 g hvid chokolade
3 blade husblas

Smørcreme til sprøjteteknik
(kurveflet og roser)
160 g smør
300 g flormelis
2 spsk mælk
2 spsk vaniljesukker

Opsmøring
½ liter fløde

Marcipanbund

Ælt marcipan og sukker sammen i en røreskål. Tilsæt lidt efter lidt det bløde smør, indtil du har en homogen masse. Tilsæt herefter et æg ad gangen under omrøring. Til sidst blandes hvedemel, kanel, bagepulver  samt revet citronskal og saft i dejen og røres godt rundt.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden og sprøjt den med lidt bagespray. Fordel nu dejen jævnt. Bag bunden ved 170? C i ca. 25-30 min., til den er blevet gylden og giver efter ved let tryk. Lad bunden køle af i formen i 10 minutter. Flæk bunden i to lige tykke dele med en savtakket kniv og lad den køle yderligere.

Jordbær-basilikum-consommé

Skyl jordbærerne og fjern først herefter stilkene. Hak jordbærerne i kvarte. Pluk basilikum og hæld bladene ned i en skål. Hæld alle jordbærrene i en sigte og hæld sukker henover og vend det rundt. Herefter vil jordbærrene begynde at trække væske fra sig og ned til basilikumbladene.

Hyldeblomst-mascarponecreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
Rør i mellemtiden mascarpone, cremefraiche, flormelis, fintrevet citronskal og citronsaft sammen til en helt glat homogen masse. Varm hyldeblomstsaften op i en lille kasserolle. Imens piskes fløden let og luftig. Når hyldeblomstsaften næsten når kogepunktet, vrides husblassen for vand og kommes i saften – rør herefter godt rundt. Lad nu hyldeblomstssaften svale i 5 minutter. Vend nu en smule mascarponecreme ned til saften og rør godt rundt. Hæld massen op i mascarponecremen og vend med en dejskraber, indtil du har en homogen masse. Vend nu lidt af den letpiskede fløde i hyldeblomstcremen og rør godt rundt. Tilsæt nu det sidste piskede fløde og vend det rundt med en dejskraber. Stop når massen er ensartet, så du ikke slår luften ud af flødeskummet.

Opbygning del 1

Brug en springform Ø22 cm. Læg nu film rundt i kanten af formen og læg en marcipanbund ned i formen. Hæld nu hyldeblomst-mascarponecremen ned i formen – fyld i til du har en højde på ca. 2 cm.
Stryg nu overfladen helt glat og jævn med en paletkniv og sæt kagen på køl.

Makroner

Blend mandler, hasselnøddekerner og sukker fint med en minihakker.
Tilføj æggehviden og blend videre, til makronmassen bliver lidt lun.
Kom massen op i en engangssprøjtepose og klip et lille hul.
Sprøjt massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i små runde kager med en diameter på 3 cm. Sørg for, at der er afstand mellem makronerne, da de udvikler sig under bagningen. Bag makronerne ved 160 grader i ca. 8 minutter.

Opbygning del 2

Hæld makronerne oven på hyldeblomst-mascarponecremen i et jævnt lag og stil kagen tilbage på køl.

Mousse på jordbær-basilikum consommé

Husblassen lægges i blød i en ½ liter vand i en ½ time.
Jordbærerne fra consommén og saften kommes i en kasserolle sammen med vaniljekorn og limesaft. Limeskal koges uden låg ca. 15 minutter. Smag til med ekstra basilikum.
Hak den hvide chokolade fint og hæld det i en skål. Piskefløden varmes op til den næsten koger (ca. 80 grader). Hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen og rør indtil chokoladen smelter, og massen er blank og ensartet. Tilsæt mere og mere af den varme fløde. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokoladefløde under omrøring. Rør indtil husblassen er opløst.
Tilsæt slutteligt jordbærmassen og rør rundt, indtil jordbærmassen er blandet fuldstændigt sammen med chokoladecremen.

Opbygning del 3

Tag springformen ud af køleskabet og hæld nu jordbærmoussen ovenpå. Læg til sidst den sidste marcipanbund ovenpå og stil kagen på frost i minimum 1,5 time.

Smørcreme

Lad smørret stå fremme, indtil det er forholdsvis blødt. Pisk smørret luftigt i en røremaskine. Tilsæt flormelis 1 spsk. ad gangen, mens maskinen stadig pisker. Når al flormelis er tilsat, skrues der op for hastigheden, og smørcremen piskes igennem i cirka 5 minutter, til det er lyst og luftigt. Husk, det er vigtigt at smørcremen er meget fast og stiv, da det gør den nemmere at arbejde med, og det giver en mere holdbar dekoration.
Del frostingen i fire portioner
1. Opsmøring af kagen
2. Kurveflet til siderne af kagen – tilsæt lidt brun pastafarve
3. Roserne på toppen af kagen – tilsæt lidt rosa pastafarve
4. Roserne på toppen af kagen – tilsæt lidt gul pastafarve

Når kagen har sat sig, tages den ud af formen og opsmøres med flødeskum. Herefter sprøjtes kagen på siderne med smørcreme og tyl, som giver kurve-flet udtryk. Se denne videoguide til, hvordan du laver kurve-flet effekten.

Print Friendly

Til at sprøjte roserne skal du bruge en petal tip/blomstertyl. Denne tyl har en flad og aflang åbning – den er bred i den ene ende og spids i den anden. Jo større tyllen er, jo større blomsterblade. Se hvordan du laver roserne her.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kagelystbykilsgaard.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply