En opskrift fra Den Store Bagedyst program 6, hvor temaet var “eventyr”. Dette kagehus har en sød smag af kirsebær og fine bolche-stokker på siderne.

Ingredienser

Krydderkagedej:
500 g. brun farin
560 g. lys sirup
200 g. smør
2 spsk. stødt kanel
2 spsk. stødt ingefær
1 spsk. Stødt nellike
Skal fra 3 økologiske appelsiner
Skal fra 1 økologisk citron
6 dl. sødmælk
2 spsk. bagepulver
1800 g. hvedemel

Kirsebærsmørcreme:
160 g smør
300 g flormelis
4 spsk amarena kirsebærsauce
2 spsk vaniljesukker

Kirsebærperler:
2 g. Agar agar
170 g. amarena kisebærsauce
½ l kold vindruekerneolie

Bolche-stokke:
200 g. isomalt
Rød pastafarve

Royal icing:
1,5 past æggehvide
300 g. flormelis
1 tsk. citronsaft

Krydderdej


Smelt farin, sirup, smør og krydderier i en gryde over til massen er homogen og er smeltet sammen. Bland mel, bagepulver og appelsin- og citronskal i en røreskål og tilsæt herefter den varme masse. Ælt herefter med dejkrogen på en køkkenmaskine. Herefter tilsættes mælken. Ælt nu dejen indtil den er glat og  homogen. Tilsæt ikke for meget ekstra mel, da dejen skal være meget våd.

Del dejen i to og kom dejen i en plasticpose, mas den flad og læg den i fryseren indtil dejen er blevet kold. Rul dejen ud på bagepapir med en smule mel – dejen skal rulles ud til en tykkelse på cirka 5 mm. Og så den fylder hele bagepladens fulde størrelse. Sæt herefter dejen tilbage på køl. Gentag til du har 4 – 5 plader i alt.

Skær delene til huset ud efter den type konstruktion du ønsker. De store dele skæres bedst ud på selve bagepladen, de skal bages på. Sæt de små dele på samme plade med lidt afstand i mellem. Bages ved 160 grader varmluft i ca. 6- 35 minutter afhængig af størrelse og tykkelse. Lad delene køle af.

Pynt konstruktionen med royal icing inden du samler væggene med smeltet isomalt.

Royal icing


Pisk flormelis, æggehvide og citronsaft sammen på en røremaskine. Kom massen i en sprøjtepose med en lille tylle og pynt huset som du ønsker det.

Kirsebær smørcreme


Start med at piske den stuetempererede smør i en røremaskine. Tilsæt nu flormelis og til sidst kirsebørsauce. Følg denne vejledning for at se hvilken sprøjteteknik der udføres til taget  https://www.youtube.com/watch?v=WASVWn4nN6w

Kirsebærperler


Kog kirsebærsauce og agar agar op i en lille kasserolle. Hæld iskold vindruekerneolie op i et glas. Dryp nu kirsebærsaucen ned i olien med en lille pipette til der dannes perler. Sigt massen og opbevar perlerne i et glas med vand.

Bolche-stokke


Smelt isomalt i en kasserolle. Når massen er smeltet hældes halvdelen af massen over på en silikonemåtte. Den anden halvdel af massen indfarves med rød pastafarve.
Brug handsker til næste proces. Lav en kugle af den let afkølede bolchemasse og gør massen aflang. Læg den sammen med den anden farve bolchemasse og tvist massen så massen bliver tværstribet. Skær nu den aflange bolche”pølse” over og lav nu et buk i toppen af hver – så formen kommer til at ligne små stokke.

Rigtig god fornøjelse og god kagelyst!

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kagelystbykilsgaard.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply