Denne lagkage er med appelsinbunde, abrikosmarmelade, chokolademousse og appelsinfromage og gele. Derudover er der lavet snirkler på toppen af chokolade samt pyntet med lidt blomster fra rød skovsyre samt marcipanbånd.

Ingredienser

Mandel/appelsinbunde

1 økologisk appelsin
100 g hakkede mandler mandler
75 g smør
50 g. nougat
2  økologiske æg
150 g sukker
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Abrikossylt

300 g. friske abrikoser
lidt vand
300 g. syltesukker
1 vaniljestang
Appelsinskal fra 1 økologisk appelsin

Chokolademousse

125 g. chokolade (gerne omkring 50-60% mørk chokolade)
1 dl stuetempereret past. æggeblommer
70 g. sukker
1 1/4 dl. stuetempereret past. æggehvider
1 spsk sukker

Appelsinfromage
4 blade husblas
3 æg (ca. 1 12 dl)
100 g sukker (ca. 1 14 dl)
1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
12 dl friskpresset appelsinsaft
1⁄4 dl friskpresset citronsaft
Skal fra 3 økologiske appelsiner
Skal fra 1 økologisk citron
14 liter Piskefløde 38%

Appelsingelé

3,5 blade husblas
2 dl appelsinsaft
100 g sukker
lidt orange frugtfarve

Pynt
200 g. mørk chokolade
250 g. marcipan
25 g. glukosesirup
100 g. flormelis
2 dl. piskefløde til opsmøring

Bunde

Kog en økologisk appelsin med skræl i godt med vand i cirka 30 minutter. Herefter blendes appelsinen helt fin – husk at fjern stenene! Mens appelsinblandingen køler af, hakkes mandlerne – halvdelen hakkes fint og den anden halvdel hakkes mere groft. Tilsæt herefter mandlerne til appelsinblandingen. Herefter piskes æggene sammen med sukkeret til du får en fin tyk æggesnaps. Smelt smørret og tilsæt det i æggeblandingen sammen med mandel-appelsinmassen. Til sidst sigtes s mel og bagepulver i blandingen. Hak nu nogaten i små stykker og tilsæt som det sidste.
Beklæd en springform med bagepapir og spray med bagespray. Hæld blandingen i formen og bag bunden i cirka 30 minutter ved 180 grader til overfladen er let gylden. Lad nu bunden køle af og befri den herefter fra formen. Flæk bunden i to lige dele vha. en savtakket kniv.

Abrikossylt

Halver abrikoserne og skyld dem i koldt vand. Fjern stenene fra abrikoserne og skær abrikoserne i mindre stykker. Hæld dem i en kasserolle sammen med lidt vand. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Tag lidt af syltesukkeret og mas det sammen med vaniljekornene – herefter kommes det ned til abrikoserne i kasserollen sammen med resten af sukkeret. Giv blandingen et opkog i cirka 15 minutter eller indtil abrikoserne er møre. Herefter blendes massen med en stavblender.

Læg et stykke kageplast rundt om den ene bund og sænk en regulérbar kagering ned over kagen og stram den ind om kagebunden. Hæld nu cirka halvdelen af abrikossylten ovenpå bunden i et jævnt lag og stil herefter kagen på køl mens du laver chokolademoussen.

Chokolademousse

Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt henover et vandbad. Pisk imens de stuetempererede æggeblommer og sukker til du får en tyk æggesnaps. Herefter piskes i en anden skål de stuetempererede æggehvider og 1 spsk. af sukkeret til du får en sej men luftig marengs. Kom nu æggesnapsen op i den smeltede chokolade og pisk godt – man kan også vælge at blende massen med en stavblender. Tilføj herefter cirka 1/3 af de stiftpiskede hvider og pisk godt. Vend nu chokoladedelen op til den resterende mængde hvider og vend forsigtigt det hele sammen. Fordel nu moussen ovenpå abrikossylten. Herefter placeres den 2. bund ovenpå moussen og den resterende abrikossylt lægges ovenpå bunden inden den igen kommer på køl.

* OBS: nu skal der mindst gå 2-3 timer inden du laver fromagen, da chokolademoussen skal have lov til at sætte sig. Du kan evt. lave ovenstående på dag 1 og lave resten på dag 2.

Appelsinfromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i cirka 10 minutter. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Vrid husblassen for vand og smelt den i en skål over et vandbad sammen med appelsinsaft og citronsaft samt skallen herfra. Hæld nu husblassen og saften sammen med æggesnapsen. Pisk nu fløden til skum og vend det forsigtigt i æggeblandingen. Hæld nu blandingen ovenpå abrikossylten og lad kagen stå på køl i cirka 1,5 time inden du laver appelsingeleén eller indtil fromagen har sat sig.

Appelsingelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i cirka 10 minutter. Giv sukker, appelsinsaft og lidt orange pastafarve et lille opkog i en kasserolle. Når det har kogt i cirka 2 minutter tages det af varmen og husblassen vrides for vand og tilsættes. Herefter lader man geleén blive rumtemperatur og derefter hældes den henover kagen. Geleén må endelig ikke være for varm når den hældes over kagen. Hvis den er for varm vil formagen begynde at smelte og du vil ikke få en blank overflade.

Lad nu kagen stå på køl i min. 1 time – eller gerne til næste dag.

Marcipanomslag

Pisk fløden til skum. Tag lagkagen ud af formen og smør den nu op langs siderne. Bland marcipan, glukose og flormelis. Ælt marcipanen blød. Rul marcipanen jævnt ud til et langt bånd, og skær det til, så det passer med kagens omkreds. Placér marcipanomslaget præcist langs kagen kant. Det kan være en fordel at rulle marcipanbåndet sammen først og derved rulle det på rundt langs kanten.

Chokoladesnørebånd

Jeg har valgt at pynte kagen med chokoladesnørebånd. Du kan se hvordan dette laves ved at klikke på dette link.

Print Friendly

Leave a Reply