Jeg har været i min svigerforældres have for at plukke modne mirabeller. Så her kommer en nem opskrift på hvordan du kan
bruge alle de dejlige mirabeller du har i haven!

Ingredienser

ca. 8-10 personer

Mirabellekompot

1,5 kg mirabeller
450 g. syltesukker
1 vaniljestang
vand

Makroner

100 g. mandler
240 g. sukker
80 g. æggehvide

Pynt
Friske mirabeller – gerne med stilk
3 dl fløde
1 spsk vaniljepulver fra Urtekräm (kan udelades)

Mirabellekompot

Skyl mirabellerne. Halver dem og pil stenene ud. Kom dem herefter ned i en stor gryde sammen med en smule vand og lad dem simre under låg. Man kan med hjælpe processen på vej ved at mase på mirabellerne så de brister. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med en smule af syltesukkeret. Kom nu vaniljesukker og syltesukker ned til mirabellerne og lad det simrekoge sammen. Når massen har kogt i cirka 20 minutter vil du kunne se, at skallen falder af mirabellerne. Skallen er MEGET syrlig, så jeg plejer at fiske dem op, så de ikke kommer med i kompotten.
Man kan enten vælge at blende sin kompot med en stavblender eller du kan beholde den grove konsistens. Jeg kan personligt bedst lidt den grove konsistens, så der er lidt at tygge på :)

Smag nu kompotten til – er den for syrlig tilsætter du mere sukker.
Lad nu kompotten køle helt af.

Makroner

Start med at tænd oven på 160 g. varmluft. Blend herefter mandlerne og sukkeret fint i en minihakker. Kom til sidst æggehviderne ned til mandelblandingen og blend nu videre. Kom herefter dejen i en sprøjtepose med en rund tylle. Tag en bageplade beklædt med bagepapir og sprøjt herefter små cirkler med en diameter på ca. 5 cm. Hold god afstand mellem hver makron da de hæver en del i ovnen. Bag nu makronerne i cirka 8 minutter ved 160 grader.

Pynt

Pisk fløden til flødeskum og tilsæt herefter lidt vanilje. Hæld mirabellekompotten op i små dessertglas og kom makronerne ovenpå – jeg valgte at knuse mine makroner en smule. Kom til sidst flødeskum ovenpå og som afslutning sættes en enkelt mirabelle med stilk på toppen!

Rigtig god fornøjelse!

Print Friendly

Leave a Reply