Solbærlagkage med hvid chokoladeganache med syrensaft, solbærmousse samt en sprød havrebund!

Denne solbærlagkage er en af mine nye opskrifter som jeg har arbejdet på. En rigtig sommerklassiker!

Ingredienser

Havrebund
60 g. grovhvalsede havregryn
135 g. blødt smør
130 g. hvedemel
50 g. rørsukker
1 tsk. salt

Hvid Chokoladeganache med syrensaft
450 g. hvid chokolade – jeg brugte Valhrona Ivoire 35%
2 dl fløde
0,5 dl syrensaft
30 g. koldt smør i små tern
1 lime, revet skal heraf

Solbærmousse
4 bl. husblas
1 vaniljestang
60 g. rørsukker
200 g. friske eller frosne solbær
4 dl. piskefløde

Marcipanbånd
200 g. marcipan
100 g. flormelis
20 g. glukosesirup

Pynt
200 g. solbær
Rød skovsyre

Havrebund

Hæld alle ingredienserne i en skål og ælt dem sammen med hænderne til en ensartet masse. Hav herefter en lagkagering klar som du stiller på en bageplade beklædt med bagepapir. Spray nu formen med lidt bagespray. Kom dejen i lagkageringen/springform – cirka 18 cm i diameter. Jeg bruger hænderne til at mase dejen helt ud i kanterne, da den er noget fast i konsistensen. Derefter prikkes i dejen med en gaffel. Bag nu bunden i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter eller indtil bunden er gylden. Køles helt af bagefter på en bagerist.

Hvid chokolade med syrensaft

Hak de 400 g. chokolade groft og kom det i en skål. Varm herefter fløden op sammen med syrensaften og limeskal indtil kogepunktet. Hæld herefter halvdelen af den varme fløde henover chokoladen og rør rundt. Tilsæt herefter den sidste del af fløden. Rør rundt indtil chokoladen er hel smeltet – man kan med fordel bruge en stavblender. Tilsæt herefter den kolde smør i små tern. Lad nu din ganache komme på køl indtil den er mere tyk i konsistensen – den må endelig ikke blive så fast at den ikke kan hældes ovenpå din havrebund.

Læg havrebunden i en kagering beklædt med kageplast. Når chokoladeganachen er blevet tyk i konsistensen hældes den over havrebunden og herefter på køl i ca. 1,5 time eller indtil du kan mærke, at ganachen har sat sig nok til at kunne “bære” solbærmoussen. Man kan med fordel lave denne del af kagen et par dage i forvejen.

Solbærmousse

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i cirka 15 minutter. Flæk vaniljestangen og mas vaniljekornene sammen med en skefuld af sukkeret. Kom nu vaniljesukkeret, sukkeret og solbærerne op i en kasserolle og giv det et let opkog. Vrid husblassen for vand og tilsæt den til blandingen. Blend nu solbærsylten med en stavblender – lad endelig være med at blende bærerne helt til ukendelighed – der må godt være lidt grov konsistens tilbage. Lad nu denne blanding køle godt af – gerne til den er cirka stuetemperatur eller omkring en 40-45 grader.
Pisk nu fløden let og tilsæt en smule af den letpiskede fløde til solbærblandingen – rør godt rundt med en dejskraber. Hæld nu denne blanding over til den letpiskede fløde og rør forsigtigt rundt indtil massen er homogen. Hæld nu solbærmoussen ovenpå den hvide chokoladeganache og lad kagen stå i et par timer – gerne til dagen efter.

Marcipanbund

Bland marcipan, glukose og flormelis. Ælt marcipanen blød. Rul marcipanen jævnt ud til et langt bånd, og skær det til, så det passer med kagens omkreds. Placér marcipanomslaget præcist langs kagen kant. Det kan være en fordel at rulle marcipanbåndet sammen først og derved rulle det på rundt langs kanten.

Pynt til sidst kagen med solbær og evt. rød skovsyre.

Print Friendly

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kagelystbykilsgaard.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply